dissabte, 24 de novembre del 2012

Marcadors socials

Els marcadors socials és un mitjà social els qual ens permeten emmagatzemar, classificar i compartir enllaços d'Internet. En l'àmbit educatiu és molt útil ja que pots guardar tots aquells enllaços que siguin interessants per algunes assignatures o treballs, com també després, compartir-los amb altres usuaris. 

Diferents marcadors socials:


· Delicious: és el marcador social més utilitzat i més conegut. Per accedir-hi es necessari registrar-se, i ofereix la possibilitat d'instal·lar una extensió al navegador (Firefox o Internet Explorer) per aixi disposar en la barra d'eines un botó que faciliti la creació i edició dels marcadors. Això permet la utilització d'aquests marcadors des de qualsevol ordinador. Pots emmagatzemar totes aquelles webs que siguin del teu interés etiquetant-les per temàtiques, com també compartir-les amb altres usuaris. 



· Mister Wong és un dels marcadors socials més utilitzats en l'àmbit educatiu per la seva senzillesa. Va ser creat a Alemanya al 2006 i és una web multilingüe, una avantatja de la qual altres no disposen. Pots emmagatzemar les webs que siguin del teu interes per temàtiques  com també crear grups amb altres persones que tinguin els mateixos interessos que tu. 



· Pearltrees és un servei gratuït  on podem emmagatzemar les webs en forma de perles agrupant-les dins de perles més grans per formar un grup. Aquestes perles es crearan formant un arbre, on trobarem les perles en les branques. Aquestes es poden arrastrar i recol·locar fàcilment. Pots connectar-te amb altres usuaris, veure que és el que ells han guardat i traslladar la seva informació a una de les teves perles, com també compartir tot allò que t'interessi per mitjà d'alguna xarxa social com Facebook i Twitter. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada