dimecres, 26 de desembre del 2012

Òscar Dalmau, bon comunicador?


Des de principi de curs a classe de COED vam estar parlant sobre els bons comunicadors, les característiques i aspectes que havien de tenir, etc, així que abans d'acabar el curs, vam haver de triar un comunicador, fer ús de les eines ensenyades a GITIC (com Twitter, blocs, ...) per fer un seguiment d'aquesta persona, i finalment dir si es un bon comunicador o no mitjançant una presentació, la qual va tenir lloc el passat 18 de Desembre. 

A classe de COED vam parlar  sobre alguns aspectes que hauria de tenir un bon comunicador: ser clar, precís, segur, concís, original, senzill, dominar la llengua, ser natural, bona postura, captar l'atenció del public, dominar el tema, ...

El meu grup, format per l'Anna Riba, Blau Montalà, Mireia Vall i jo, vam triar Òscar Dalmau. Per fer el seu seguiment vam fer una cerca sobre que feia i quins programes presentava, i això ens va ajudar a conèixer-l'ho més, ja que la majoria de gent el coneix per seu programa "El gran dictat" a TV3 i "La Competència" a RAC1, però  també vam descobrir que era guionista a molt programes d'humor de TV3. 

Després d'haver cercat informació sobre els programes que presenta i haver-lo seguit per Twitter  vam arribar a la conclusió de que SI que és un bon comunicador:

El seu tret característic és l'humor, aspecte que capta l'atenció del públic i fa que sigui més proper; és clar i entenedor, fa arribar el seu missatge al públic; vocalitza, és ame, i transmet una enorme seguretat en ell mateix. Utilitza un llenguatge col·loquial però a la vegada formal; té una bona presencia.


Un altre aspecte que vam creure important a l'hora de la nostra conclusió  va ser que, aquest any Òscar Dalmau va presentar La Marató de TV3, i des del nostre parer creiem que presentar aquest esdeveniment solidari requereix molt esforç, dedicació i habilitat, cosa que no tothom pot assolir.


Per fer la creació d'aquesta presentació, vam crear una perla al pearltrees amb tots aquells vídeos i entrevistes sobre l'Òscar, com també una perla que ens portava directament al prezi que vam crear per conèixer millor al nostre comunicador.







A continuació us deixo el prezi d'Òscar Dalmau: 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada